Çanakkale Zaferi'nin 109. Yılında Anma ve Gurur: 18 Mart Panosu Okulumuzda Yerini Aldı"

17.03.2024 16

**Başlık: "Çanakkale Zaferi'nin 108. Yılında Anma ve Gurur: 18 Mart Panosu Okulumuzda Yerini Aldı"**

**Alt Başlık: Çanakkale Ruhu, Şehitlerimizin Azmi ve Kahramanlıkları Okulumuzun Panosunda Yaşatılıyor**

18 Mart Çanakkale Zaferi'nin 108. yıl dönümünde, bu büyük zaferin anlam ve önemini öğrencilerimize aktarmak ve ecdadımızın kahramanlıklarını anmak amacıyla okulumuzda özel bir pano hazırlandı. Çanakkale Zaferi, tarihimize altın harflerle yazılan, milletimizin azim ve kararlılığının sembolü olan bir dönüm noktasıdır. Bu anlamlı günde, şehitlerimizi anmak ve onların fedakarlıklarını gelecek nesillere aktarmak için düzenlenen pano etkinliği, tüm okul topluluğu tarafından büyük bir ilgiyle karşılandı.

Pano, Çanakkale Savaşı'nda yaşanan önemli olayları, kahramanlık hikayelerini, şehitlerimizin ve gazilerimizin fotoğraflarını içeren görsellerle süslendi. Ayrıca, Çanakkale Zaferi'ni anlatan şiirler, mektuplar ve döneme ait belgeler de panoda yer aldı. Öğrencilerimiz, bu panoyu hazırlarken, Çanakkale ruhunu daha yakından hissetme ve bu büyük zaferin detaylarını öğrenme fırsatı buldular.

Okul müdürümüz, pano etkinliğiyle ilgili olarak, "Çanakkale Zaferi, milletimizin bağımsızlığını ve vatan sevgisini en güçlü şekilde ifade ettiği destansı bir zaferdir. Bu zafer, yalnızca geçmişte kalmış bir olay değil, aynı zamanda geleceğe ışık tutan, milli birlik ve beraberlik ruhumuzu pekiştiren bir mirastır. Okulumuzda düzenlediğimiz bu etkinlikle, öğrencilerimize bu mirasın değerini anlatmayı ve onlarda vatan sevgisi, milli bilinç ve tarih şuuru oluşturmayı amaçladık" dedi.

Pano etkinliği kapsamında ayrıca, öğrencilerimiz tarafından Çanakkale Zaferi'ni konu alan resimler yapıldı ve bu resimler de panoda sergilendi. Etkinlik, öğrencilerimizde tarih bilincini güçlendirirken, aynı zamanda onların sanatsal ifade becerilerini de ortaya çıkardı.

Çanakkale Zaferi'nin yıl dönümünde hazırlanan bu pano, şehitlerimizi anma ve onların kahramanlıklarını yad etme noktasında önemli bir etkinlik oldu. Okulumuz, bu ve benzeri etkinliklerle, öğrencilerimizin tarihlerini bilen, geçmişine saygı duyan ve geleceğe güvenle bakan bireyler olarak yetişmelerini hedeflemektedir.