E-Twinnig

05.03.2024 26

Şamlar Ortaokulu'nun eTwinning Projesi Küresel Eğitimi Yeniden Şekillendiriyor!

İstanbul'un kalbinde yer alan Şamlar Ortaokulu, eTwinning kapsamında uluslararası bir proje başlattığını duyurdu. "Kültürlerarası Diyalog Yoluyla Sürdürülebilir Gelecek" başlıklı proje, öğrencilerin küresel sorunlara yenilikçi çözümler geliştirmeleri ve farklı kültürler arasında anlayış ve dayanışmayı teşvik etmeleri amacını taşıyor.

Proje, Türkiye'den ve Avrupa'nın çeşitli ülkelerinden ortaokul öğrencilerini bir araya getirerek, onların sürdürülebilir kalkınma, çevre bilinci ve kültürlerarası iletişim konularında farkındalıklarını artırmayı hedefliyor. Öğrenciler, sanal ortamda gerçekleştirilecek atölye çalışmaları, ortak projeler ve kültürlerarası diyalog seansları aracılığıyla birbirleriyle işbirliği yapacaklar.

Şamlar Ortaokulu Müdürü, projenin önemine değinerek, "eTwinning'in sağladığı platform, öğrencilerimize sadece diğer kültürleri öğrenme ve küresel vatandaşlık bilinci geliştirme fırsatı sunmakla kalmıyor, aynı zamanda onları 21. yüzyılın becerileri ile donatıyor. Bu proje ile öğrencilerimiz, eleştirel düşünme, yaratıcılık ve takım çalışması gibi becerileri geliştirirken aynı zamanda dünyamızın karşı karşıya olduğu zorluklar hakkında bilinçleniyor" dedi.

Projenin bir diğer önemli amacı da öğrenciler arasında sürdürülebilir ve uzun süreli ilişkiler kurmak. Bu sayede, öğrencilerin farklı kültürel perspektifleri anlamaları ve küresel sorunlara karşı ortak bir tutum geliştirmeleri bekleniyor.05-03-202405-03-202405-03-2024