"Şamlar Ortaokulu'nda Berat Kandili'ne Özel Anlamlı Kutlama: Pano Süslemeleri ve Sınıf Etkinlikleriyle Maneviyatı Yaşatma"

05.03.2024 30

İstanbul'un önde gelen eğitim kurumlarından Şamlar Ortaokulu, Berat Kandili münasebetiyle okul içerisinde özel etkinlikler düzenledi. Okulun koridorları ve sınıfları, Berat Kandili'nin ruhuna uygun şekilde süslenirken, öğrencilere bu özel günün anlam ve önemi hakkında bilgiler verildi.

Berat Kandili dolayısıyla hazırlanan bilgilendirici panolar, öğrencilerin hem görsel olarak bu mübarek geceye dair farkındalık kazanmalarını hem de kandilin manevi değerlerini öğrenmelerini sağladı. Okulun her köşesinde yer alan bu panolar, öğrencilerin ve öğretmenlerin büyük beğenisini topladı.

Sınıflarda ise öğretmenler tarafından kısa bilgilendirme seansları düzenlendi. Öğrenciler, Berat Kandili'nin affetme, dua etme ve kendini yenileme gibi temaları üzerine sohbet etme fırsatı buldu. Bu etkinlikler, öğrencilere kandilin manevi atmosferini hissettirirken, aynı zamanda öğrencilerin birbirleriyle ve öğretmenleriyle bu özel günü paylaşmalarına olanak tanıdı.

Şamlar Ortaokulu Müdürü, kandil etkinlikleri hakkında, "Berat Kandili'ni okulumuzda farklı bir şekilde kutlamayı tercih ettik. Pano süslemeleri ve sınıf içi etkinliklerle, öğrencilerimize kandilin önemini anlattık. Bu tür etkinlikler, öğrencilerimizin manevi değerlere saygı duymalarını ve kültürel mirasımızı anlamalarını sağlamaktadır" dedi.

Şamlar Ortaokulu, Berat Kandili gibi özel günlerde maneviyatı ve kültürel değerleri ön plana çıkaran etkinlikler düzenleyerek, öğrencilerine değerler eğitimi konusunda önemli dersler veriyor. Okulun bu yaklaşımı, öğrenciler arasında birlik ve beraberliği pekiştirirken, toplumun manevi değerlerine olan saygıyı artırıyor.05-03-202405-03-2024