Şamlar Ortaokulu'nda İstiklal Marşı'nın Kabulünün Coşkuyla Kutlandığı Anlar

17.03.2024 20

**Başlık: Şamlar Ortaokulu'nda İstiklal Marşı'nın Kabulünün Coşkuyla Kutlandığı Anlar**

**Alt Başlık: Geçmişten Günümüze Yankılanan Bağımsızlık Sesi: İstiklal Marşı'nın 100. Yılı**

Şamlar Ortaokulu, Türkiye Cumhuriyeti'nin milli marşı İstiklal Marşı'nın TBMM tarafından kabulünün yıl dönümünü, büyük bir coşku ve saygıyla kutladı. Bu önemli gün, öğrenciler, öğretmenler ve davetlilerin katıldığı çeşitli etkinliklerle anlam kazandı.

Kutlama programı, sabah saatlerinde okul bahçesinde düzenlenen törenle başladı. Tören, İstiklal Marşı'nın okunması ve bayrağımızın göndere çekilmesi ile duygu dolu anlara sahne oldu. Ardından, öğrenciler tarafından günün anlam ve önemini belirten konuşmalar yapıldı.

Etkinlikler kapsamında, İstiklal Marşı'nın kabulü ve Mehmet Akif Ersoy'un hayatı üzerine hazırlanan sunumlar gerçekleştirildi. Öğrenciler, marşın tarihi sürecini, yazılış hikayesini ve milli mücadele dönemindeki önemini yansıtan bilgileri büyük bir ilgiyle dinledi.

Şiir dinletileri ve müzikal gösteriler, kutlamalara renk kattı. Öğrenciler, Mehmet Akif Ersoy'un yazdığı şiirleri seslendirerek ve İstiklal Marşı temalı şarkılarla marşın ruhunu canlandırdı. Ayrıca, resim ve şiir yarışmaları düzenlenerek öğrencilerin bu önemli günle ilgili düşüncelerini ve hislerini ifade etmeleri sağlandı.

Okul müdürü, yaptığı konuşmada, "İstiklal Marşı, milletimizin bağımsızlık ve özgürlük mücadelesinin en önemli simgelerinden biridir. Bu özel günü kutlamak, geçmişimizi hatırlamak ve gelecek nesillere aktarmak bizim için büyük bir onurdur. Öğrencilerimizin bu tarihi anın önemini kavramaları ve milli değerlerimize sahip çıkmaları geleceğimiz adına umut vericidir." dedi.

Etkinlikler, gün boyu süren çeşitli sanatsal ve kültürel faaliyetlerle devam etti. Öğrenciler ve öğretmenler, bu anlamlı günü birlikte kutlamanın mutluluğunu ve gururunu yaşadı.

Şamlar Ortaokulu olarak, İstiklal Marşı'nın kabulünün yıl dönümünü kutladığımız bu özel günde, milli marşımızın bize hatırlattığı değerlerin ve bağımsızlık mücadelemizin öneminin farkında olmanın ve bu bilinci gelecek nesillere aktarmanın önemini bir kez daha vurgulamak istiyoruz. Bu özel gün, öğrencilerimize atalarımızın mücadelesini, vatan sevgisini ve milli birlik bilincini öğretmek için önemli bir fırsattır.17-03-202417-03-2024