Şamlar Ortaokulu'nda Ramazan Coşkusu

09.03.2024 38

Şamlar Ortaokulu'nda Ramazan Ayı Etkinlikleri Başlıyor!

Şamlar Ortaokulu'nda Ramazan ayının manevi atmosferini yaşamak ve öğrencilere bu kutsal ayın önemini aktarmak amacıyla bir dizi etkinlik planlandı. Din Kültürü ve Ahlak Bilgisi öğretmeni Betül Hof'un öncülüğünde düzenlenecek olan bu etkinlikler, öğrencilerin Ramazan ayını daha iyi anlamalarını ve bu ayın getirdiği manevi değerleri yaşayarak öğrenmelerini sağlamayı amaçlamaktadır.

Etkinlikler kapsamında öğrenciler, Ramazan ayının önemi, oruç tutmanın faydaları ve bu ayda yapılması gerekenler gibi konular hakkında bilgilendirilecekler. Ayrıca, öğrencilerin Ramazan ayını daha iyi anlamalarını ve yaşamalarını sağlamak için iftar yemekleri, teravih namazı ve Ramazan ayına özgü diğer ibadetler hakkında bilgiler verilecek. Betül Hof, öğrencilerle birlikte Ramazan ayının ruhunu yansıtan çeşitli aktiviteler yapacaklarını belirtti. Bunlar arasında Ramazan ayı boyunca yapılacak olan yardım faaliyetleri, iftar programları ve Ramazan temalı sanat çalışmaları yer alıyor.

Betül Hof, "Ramazan ayı, öğrencilerimiz için sadece dini bir ay değil, aynı zamanda kendilerini ve çevrelerini daha iyi tanıma fırsatı sunan bir zaman" dedi. Etkinliklerle öğrencilere Ramazan'ın getirdiği manevi atmosferi hissettirmeyi ve bu ayın önemini kavratmayı hedeflediklerini belirtti. Hof, "Bu etkinlikler sayesinde öğrencilerimiz, Ramazan'ın maneviyatını yaşayarak öğrenecek ve bu ayın toplumumuzdaki yerini daha iyi anlayacaklar" dedi.

Etkinliklerin, öğrenciler arasında birlik, beraberlik ve dayanışma duygularını güçlendirmesi ve onlara paylaşmanın önemini öğretmesi bekleniyor. Şamlar Ortaokulu'nun tüm öğrencileri ve öğretmenleri, Ramazan ayını dolu dolu geçirmek ve bu ayın getirdiği manevi değerleri en güzel şekilde yaşamak için bir araya gelecek.

Şamlar Ortaokulu, Ramazan ayı boyunca gerçekleştirilecek etkinliklerle ilgili tüm öğrenci ve velilere açık davetiye sunar. Ramazan ayının bereketini, maneviyatını ve toplumsal dayanışmayı birlikte yaşamak için sizleri de aramızda görmekten mutluluk duyarız. Hayırlı Ramazanlar dileriz!