"Şamlar Ortaokulu'ndan Anlamlı İnisiyatif: Yapay Zeka Sanatıyla Filistin Dramına Dikkat Çekiyor"

05.03.2024 45

Şamlar Ortaokulu'ndan Filistin'deki Drama Dikkat Çeken Yaklaşım: Yapay Zeka ile Oluşturulan Sanat Eserleriyle Farkındalık Yaratma

İstanbul'un vizyoner eğitim kurumlarından Şamlar Ortaokulu, Filistin'de yaşanan insanlık dramına dikkat çekmek için yenilikçi bir yol seçti. Okul, yapay zeka teknolojisi kullanılarak oluşturulan sanat eserlerinden yararlanarak, bu önemli konuda farkındalık ve empati geliştirmeyi amaçlayan bir pano süsleme etkinliği düzenledi.

Bu özel etkinlik kapsamında, öğrenciler ve öğretmenler işbirliği içinde, Filistin'deki zorluklar ve yaşanan insan hakları ihlalleri hakkında bilgilendirici ve duyarlılık yaratan panolar hazırladılar. Yapay zeka tarafından üretilen resimler, Filistin halkının karşı karşıya olduğu günlük yaşam mücadelelerini, direnişlerini ve umutlarını yansıtıyordu.

Şamlar Ortaokulu Müdürü, etkinlikle ilgili şu sözleri paylaştı: "Amacımız, öğrencilerimizin dünyada yaşanan önemli sorunlar hakkında bilinçlenmelerini sağlamak ve onlara empati kurabilme yetisi kazandırmaktır. Filistin'de yaşanan dram, bu konuda duyarlı olmamız gereken önemli bir örnektir. Yapay zeka ile oluşturulan sanat eserleriyle süslediğimiz panolar, bu konudaki farkındalığı artırmada güçlü bir araç oldu."

Etkinlik, öğrencilere sadece Filistin'deki durum hakkında değil, aynı zamanda teknoloji ve sanatın sosyal sorunlara dikkat çekmede nasıl etkili birer araç olabileceği hakkında da önemli dersler verdi. Şamlar Ortaokulu, bu etkinlikle öğrencilerine küresel vatandaşlık bilinci aşılamayı ve onları dünyada yaşanan sorunlar karşısında daha duyarlı ve bilinçli bireyler olarak yetiştirmeyi hedefliyor.

05-03-202405-03-202405-03-2024