Geleceğimizin Teminatı Gençlerimiz, Köklerimizle Buluştu: Topkapı Sarayı Gezisi

Tarihimizin Altın Sayfaları Arasında Bir Gün: Öğrencilerimiz Topkapı Sarayı'nda Milli Mirasımızı Keşfetti

14.01.2024 61

Şamlar Ortaokulu öğrencileri, Osmanlı İmparatorluğu'nun bilgi ve kültüre verdiği değeri yerinde keşfetmek üzere Topkapı Sarayı'nı ziyaret etti. Bu tarihi gezi, gençlerimize ecdadımızın eğitim ve insan gelişimine olan katkılarını gözler önüne serdi.

Sarayın tarihi Enderun Mektebi bölümü, öğrencilerimiz için özellikle ilgi çekiciydi. Burada, Osmanlı'nın eğitim sistemine ve devlet adamlarının nasıl yetiştirildiğine dair bilgiler edinerek, dönemin eğitim anlayışı hakkında derin bir kavrayış geliştirdiler. Enderun Mektebi'nin eğitimdeki yenilikçi yaklaşımları, öğrencilerimizi derinden etkiledi.

Öğrencilerimiz ayrıca, Topkapı Sarayı'nın sanat eserleri ve zanaatkarlık örnekleri üzerinden Osmanlı medeniyetinin estetik ve kültürel zenginliklerini keşfettiler. Bu eserler, gençlerimize geçmişimizin kültürel mirasının derinliğini ve zenginliğini gösterdi.

Bu gezide, öğrencilerimiz ayrıca, sarayın Avlu Bölümleri gibi önemli yerleri ziyaret ederek, Osmanlı döneminin sosyal ve kültürel yaşantısını daha yakından anlama fırsatı yakaladılar.

Okulumuz, bu tür etkinliklerle öğrencilerimizin sadece bilgiyle değil, aynı zamanda kültürel mirasımıza olan saygı ve bilinçle de büyümelerini hedefliyor. Topkapı Sarayı gezisi, gençlerimize tarihimizle olan bağlarını güçlendirirken, eğitim ve insan gelişimine verilen önemin farkındalığını da arttırdı.

Gezinin sonunda öğrencilerimiz, bu tarihi mekanda geçirdikleri zamandan dolayı duydukları memnuniyeti ve tarihimizle olan gurur duygularını ifade ettiler. Şamlar Ortaokulu olarak, gençlerimizin tarihimizle olan bu derin bağını görmekten büyük onur ve gurur duyuyoruz.

14-01-202414-01-2024